torsdag 9. april 2009

Søvnløse tanker- Idag; "Snute!"


Å ligge søvnløs gjennom hele natten bringer opp en del spørsmål, noe de fleste kjenner seg igjen i.

Som feks; "Hvilke andre pattedyr enn mennesker og aper har nese, og ikke snute?". Jeg kommer ikke på ett eneste ett, og en kjapp undersøkelse på nettet ga meg ikke flere svar, tvert imot flere spørsmål...Hvor går definisjonsgrensene her?(info er hentet fra o mektige Wikipedia).

"Snute eller snuteparti er i biologisk sammenheng en forlengning av kjevene og (som regel) pusteåpningen/nesen som vokser ut foran i ansiktet på mange dyr, for eksempel landpattedyr som mårdyr, svinedyr, hundedyr og kattedyr, og sjøpattedyr som hvaler, seler og sjøkyr."

"I tilfeller hvor pusteåpningen/nesen ikke er en del av snuten, hender det at man kaller snuteforlengelsen et nebb (hvalnebb) og selve nesen et blåsehull."

" Snabel er et uttrykk som refererer til et organ hos dyr som ofte har en flerfunksjonell funksjon"

"I dyreverden refereres det også ofte til nesen som snuten eller nebbet."

"Snute kan som begrep også brukes i andre sammenhenger, for eksempel til å beskrive framparten av et objekt. "

Jeg fant også mange insektarter som het noe med snute, jeg kom også til å tenke på uttrykket snipp, snapp snute...

Nå er kl. rundt halv 8 på morgenen i Trondheim. Måkene har lagt merke til at det begynner å bli vår og lager et helvettes leven ute. Fikk med meg en trivelig soloppgang for ett par timer siden. Sto i vinduet i bare t-skjorte og speidet ut over Bakklandet. En meget oppløftende opplevelse som gjorde faktumet at jeg ikke får sove litt bedre. Deretter brukte jeg litt tid på å terrorisere kjæresten min som fortsatt sov. Nå lurer jeg på om jeg skal prøve å skrive noe fornuftig. Enten se litt på skoleoppgaven min, eller skrive en novelle, eller den boken jeg alltid har snakket om. Men det blir vel bare til tomprat på en blogg...Fornuftig.

Om denne dagen blir like innholdsløs som jeg frykter er jeg redd for at det blir flere innlegg i dag. Eller hvis det skjer noe fantastisk spennende(krysser fingre).


Bildet er forresten hentet fra jacklightfoot.wordpress.com/, sjekk det ut for flere underholdene og fine bilder:)

Påske-schmåske

Denne bloggen vil bli en slags dagbok, tror jeg...Er lenge siden jeg gjorde dette. De første innleggene blir vel litt presentasjon av meg og mitt liv, skal prøve å holde det interessant, men denne bloggen er egentlig mest for meg selv.

Så hvordan er min påske, lurer du kanskje?

Min påske har som regel bestått i å være på hytta med familien eller race rundt i Finnmark på snøscooter med onkelen min. I år derimot blir det byferie med jobbing.

Jeg jobber som sagt på et asylmottak hvor jeg trives veldig godt. Det er et nyoppstartet mottak, så vi har ikke kommet helt i gang på full kapasitet.

Det er utrolig givende å ha en jobb hvor du gjør noe fornuftig for andre mennesker, prøve å gjøre deres hverdag enklere. Jobben består stortsett i å formidle/organisere informasjon, arrangere aktiviteter, eller fikse praktiske ting. Samtidig som man skal være et øre beboerne kan betro seg til.

En kjennsgjerning på asylmottak er jo at de fleste er enslige menn. Det blir da dermed interssant å være ei lita, ugift jente på 21. Det er ikke det at de gir direkte uttrykk for kvinnediskriminering, men det er små ting. Som at de alltid jukser i ludo slik at jeg vinner, eller alltid påpeker hvor søt og lita jeg er. Siden vi er et transittmottak er de bare hos oss i ca 2 uker før de blir sendt videre, dermed får man ikke jobbet seg opp så mange "respektpoeng" når man bare jobber deltid.

Tror jeg har blitt mer obs på slike ting etter å ha lest Millennium-triologien av Stieg Larsson(håpløs måte å stave Stig på forresten). Det er tre fantastiske bøker hvor gjennomgangstemaet er tittelen på den første boken: Menn som hater kvinner. Det er noen av de beste bøkene jeg har lest. Det er ikke det at jeg er blod-feminist, men jeg har blitt litt mer ettertenksom. Anbefaler alle å lese disse bøkene.

Første forsøk

Ok, tilbake på bloggingen, dette har jeg ikke gjort siden videregående, så dette blir bra.